Wis alle filters Filter op

Birkenstock

Wis alle filters Filter op

Je wilt als ouder altijd het beste voor je kind. Maar tegelijkertijd vind je het ook leuk als je kind er leuk bijloopt. Met Birkenstock sandalen kan het allebei. Het bekende voetbed heeft de natuurlijke voetafdruk als uitgangspunt. Het voetbed van natuurkurk past zich optimaal aan de kindervoet. Bij iedere stap veert het voetbed van natuurkurk elastisch mee en verzorgt het een ideale drukverdeling bij het afrollen van de voet. Benieuwd naar de collectie? Shop Birkenstock online bij kleertjes.com.

Birkenstock sandalen

Als je naar de modellen van dit merk kijkt, dan lijken de bekendste modellen Gizeh, Madrid, New York en Rio best wel op elkaar. Maar er zit echt verschil tussen. Het bekendste model Gizeh heeft het bandje tussen de tenen. Bij het model Madrid loopt de band over de voorvoet. Bij de modellen New York en Rio geeft een band aan de achterkant extra stevigheid. Het model Arizona heeft een dubbele band over de voorvoet wat een leuk effect geeft. Weet je welk model je wilt? Dan kun je gaan bedenken welke kleur je wil. Dit comfortabele en functionele merk heeft sandalen voor kinderen in alle kleuren. Wil je klassiek donkerblauw of zwart? Of ga je voor metallic roze of een dierenprint? Shop Birkenstock jongens online of shop Birkenstock meisjes online bij kleertjes.com

Een lange geschiedenis

Johann Adam Birckenstock is begonnen in de kleine Duitse stad Langen-Bergheim in 1774. De bekende voetzolen kwamen echter pas later, in 1896 onder Konrad Birckenstock die al twee schoenwinkels had. Hij gaf de zolen als bijnaam: ‘blauw voetbed’. In Friedbergen opende een grote fabrieken waar de zolen verder werden ontwikkeld. 1930 bracht ons het voetbed wat we ook nu nog kennen: het voetbed wat zich aanpast aan de bewegingen en voeten van de drager. Carl Birkenstock integreerde in 1945 de flexibele kurk in de vaste binnenzool. De eerste Birkenstock sandaal kwam in 1964 op de markt. Pas in 1970 werd Birkenstock een groot succes toen artsen en verplegend personeel overstapten op de traditionele klompen en de moderne (kurk)sandalen. In de jaren ’60 ontdekten de hippies in de Verenigde Staten de comfortabele sandalen en werd het product Birkenstock verder ontwikkeld. In 1973 kwam de Arizona sandaal op de markt, gevolgd door het model Boston in 1977. De modellen Gizeh en Mayari volgden later.